Aktualności » Ludzie... i miejsca prawdziwe Bogusława Skarusa14.06.2016 19:00

Ludzie... i miejsca prawdziwe – to zbiór fotografii siedleckiego podróżnika, Bogusława Skarusa, efekt jego podróży po kilkudziesięciu krajach świata.  Promocja najnowszego wydawnictwa Siedleckiego Stowarzyszenia Społeczno-Kulturalnego BRAMA odbyła się 14 czerwca 2016 r. o godz. 19:00 w Restauracji Bollywood Hollywood przy ul. Wiszniewskiego 4. Przybyło na nią ponad 100 znamienitych gości, a wśród nich p. Anna Sochacka - wiceprezydent Miasta Siedlce, p. Katarzyna Kozioł – kierownik Referatu Kultury UM, p. Magdalena Daniel – radna Miasta Siedlce i  Uroczystość uświetnił koncert grupy muzyków z wokalistką, działających pod kierunkiem M. Turkowskiego w Miejskim Ośrodku Kultury.

Bogusław Skarus w ciągu kilkunastu lat odbył dwadzieścia długich wypraw, ale odwiedzonych krajów jest o wiele więcej. Zwiedził Europę, był w Ameryce Południowej, Afryce, Azji. Największe i na razie nie zrealizowane marzenie to Stany Zjednoczone, a  najczęściej odwiedzany kraj to Indie, do których, kolejny raz, wybiera się także w tym roku.

Bogusław Skarus od urodzenia związany jest z Siedlcami. Jest podróżnikiem, fotografem, animatorem kultury, didżejem. Pracuje w  Miejskim Ośrodku Kultury w Siedlcach.

Nie ma dla mnie pytania, czy warto podróżować. Jest inne – jak można nie podróżować? - mówi fotograf, z którym rozmawiała Beata Talacha.  Książkę zredagowała

Ewa Talacha-Koperkiewicz, a graficznie opracował Mirosław Zdrodowski.