Archiwum Aktualności

30 marca 14

Pomóż „Bramie” w wydaniu kolejnej książki

Siedleckie Stowarzyszenie Społeczno-Kulturalne „Brama” przygotowuje kontynuację wydanej w 2010 roku książki „W mieście Siedlcach, pośród lasów, trzy podpory dawnych czasów…”.

07 listopada 13

55 Zaduszki Jazzowe - 7,8 listopada 2013

Fani jazzu doskonale zdają sobie sprawę, że Zaduszki Jazzowe w Siedlcach to nie tylko jedna z najstarszych, ale i najważniejszych imprez tego rodzaju w Polsce. Miejski Ośrodek Kultury co roku zaprasza na festiwal najgorętsze nazwiska na jazzowej scenie muzycznej.

04 października 13

Festiwal Literatury Kobiecej "Pióro i Pazur"

Literatura kobieca? Krytycy krzywią się na sam dźwięk tych słów, ale to przecież nie oni tłoczą się na spotkaniach autorskich, nie oni stoją po autograf na targach książki, nie oni zapisują się w bibliotekach, by przeczytać to, na czym im zależy. Kobiety chętnie sięgają po książki mówiące o sprawach bliskich ich duszy. Po powieści, które coraz częściej określa się mianem "literatura kobieca".

31 maja 13

Promocja książek "Ćma z książęcego rodu" i "Aleksandria...

Promocja odbędzie się 31 maja 2013 roku o godz. 19.00 w Sali Białej MOK.
W trakcie wieczoru wystąpi Kwartet „Aleksandria”, działający w Miejskim Ośrodku Kultury;
Fragmenty książek czytać będą aktorzy Teatru ES, działającego w Centrum Kultury i Sztuki – Scena Teatralna Miasta Siedlce, pod kierunkiem Waldemara Koperkiewicza.
Książkę „Aleksandria - ogród Hetmanowej Aleksandry Ogińskiej w Siedlcach” wydano przy wsparciu finansowym Miasta Siedlce.